Met een klinkende één-twee stelde Mercedes in Japan orde op zaken, na de kater van Singapore. Voor de race in Rusland mikt Mercedes op een herhaling daarvan, waarmee het ook gelijk de constructeurstitel kan winnen.

Mercedes wist vorig jaar overigens ook al een één-twee te behalen in Sotsji, waarmee het toen ook gelijk de constructeurstitel veiligstelde. Dat kan het nu weer doen, als Lewis Hamilton en Nico Rosberg als eerste en tweede – of omgekeerd – finishen.

“Het zou fantastisch zijn dat wederom voor elkaar te krijgen”, vertelt teambaas Toto Wolff, die er echter gelijk aan toevoegt dat Mercedes ‘niet de illusie heeft dat dit makkelijk wordt’. “We zijn er nog niet”, weet Wolff. “We moeten keihard werken om de obstakels die ons nog wachten te overwinnen.”

Hamilton & Rosberg
Waar Mercedes als team inzet op de constructeurstitel, vechten coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg nog om het rijderskampioenschap. Hamilton gaat daarin aan kop en breidde zijn voorsprong op Rosberg verder uit met een zege in Japan waar hij nog altijd van nageniet.

“Suzuka was een speciaal weekend. De auto deed het geweldig en ik hoop dat dit in de komende races ook zo zal zijn, te beginnen met in Sotsji”, meldt de coureur die de Grand Prix van Rusland in 2014 al wist te winnen en dat hoopt te herhalen: “Het was fantastisch om de eerste Russische Grand Prix te winnen en ook gelijk de constructeurstitel in de wacht te slepen. Dat is een mooie herinnering. Hopelijk kunnen we daar een nieuwe aan toevoegen.”

Ondanks een achterstand van 48 punten en nog maar vijf races de tijd om de rollen om te draaien, belooft Rosberg ondertussen de strijd niet op te geven. “Absoluut niet. Dat ik me in Japan nog op het circuit langs Valtteri Bottas en Sebastian Vettel wist te vechten, laat dat ook wel zien.”

“Natuurlijk is het gat naar Lewis groot, maar in mijn ogen is de titelstrijd nog niet beslist”, verklaart de strijdvaardige Rosberg, die weet dat hij een auto heeft die ‘goed genoeg is om te winnen’ en daar in Rusland gebruik van wil maken om ‘een topresultaat te behalen’.