De aandelen Williams vlogen gisteren nog niet als warme broodjes over de toonbank. Wel heeft het Nederlandse bedrijf Cyrte zich voor drie miljoen euro ingekocht.

Cyrte Investments, opgericht door John de Mol en onderdeel van Delta Lloyd, heeft daarmee vijf procent van het team in bezit. Een woordvoerder laat tegenover het Financieele Dagblad weten dat het gaat om een serieuze investering en een strategisch partnerschap.

Aandeelhouders met meer dan één procent krijgen bovendien tijdens Grands Prix toegang tot het motorhome van Williams en de exclusieve Paddock Club. Bovendien schuift oprichter en eigenaar Sir Frank Williams eens per jaar aan om met zijn medeaandeelhouders te dineren.

Toch stond niet iedereen te springen om aandelen Williams in te slaan. Met zestig miljoen euro haalde de onderneming minder op dan gehoopt. Het fonds leverde bovendien zes procent van de uitgifteprijs in.

“Het is geen gelukkig moment om het levenslicht te zien op de financiële markten”, verklaarde ceo Adam Parr. “Maar het is positief verlopen. Afgelopen maand heb ik persoonlijk met investeerders gesproken en daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden.”

Volgens Parr is twintig procent van het team nu in handen van ‘zeer stabiele instellingen’. Hij denkt bovendien dat Ferrari en McLaren in de toekomst nog gaan terugkomen op hun uitspraken dat ze het voorbeeld van Williams niet zullen volgen met een beursgang.