Charles Leclerc is bezig aan een indrukwekkende reeks nu hij zijn vierde poleposition op rij heeft gepakt in Rusland. De laatste coureur die dat deed voor Ferrari was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Sebastian Vettel moest genoegen nemen met de derde startplaats, maar hij ziet mogelijkheden om bij de start plaatsen goed te maken.

Leclerc was niet tevreden over zijn laatste sector in zijn snelste ronde, maar hij pakte desondanks de poleposition met een ruim verschil van vier tienden naar Lewis Hamilton. ”De auto voelde goed en het voelt goed om weer op pole te staan. Ik weet alleen niet of het wel goed is om hier op pole te staan, gezien de run naar bocht twee erg lang is. Het is belangrijk om hier een goede start te hebben, misschien zelfs belangrijker dan waar dan ook”, zegt Leclerc na afloop van de kwalificatie.

De laatste coureur die 4 polepositions op rij pakte voor Ferrari was Michael Schumacher. Leclerc geeft daar echter niet veel om. ”Ja dat voelt speciaal, maar ik wil me niet richten op de statistieken. Het gaat nu allemaal om morgen. Het ziet er allemaal goed uit”, aldus Leclerc.

Vettel kende een rommeligere kwalificatie. De Duitser moest in Q1 al drie runs rijden, nadat zijn eerste twee runs afgebroken moesten worden dankzij de rode vlag veroorzaakt door Alexander Albon, en de gele vlaggen vanwege een spin van Robert Kubica. ”Ik ben niet helemaal blij. Ik kon niet het maximale uit de auto halen vandaag en mijn run in Q1 werd onderbroken. Het rechte stuk is lang en we hebben verschillende bandenstrategieën. Je hebt een goede start nodig, en daarna komt de rest wel. We kunnen een voordeel hebben nu ik achter hem start, maar dat zien we morgen wel. De snelheid is er in ieder geval wel”, aldus Vettel.