Charles Leclerc was erg blij met zijn tweede plek, achter Max Verstappen, in de Grand Prix van Las Vegas. De Ferrari-coureur vertelde na afloop vol enthousiasme over hoe hij had genoten van de race in ‘Sin City’. 

“Wat een race!” lachte Leclerc opgewonden na afloop. “Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld dat het bij een tweede plek bleef, maar uiteindelijk was dat gewoon het beste wat we konden halen. Het was lastig bij de start, volgens mij raakte Max wat grip kwijt en duwde hij me naar buiten. Maar we waren snel, haalden hem weer in. Over het geheel ging het gewoon erg goed, al hadden we pech met de safety car. We besloten daar geen pitstop te maken omdat we niet wisten wat de rest ging doen. We kozen er dus voor om die eerste plek te behouden, maar dat werd richting het einde wel lastig met de oudere banden. Maar de tweede plek, met erg veel duels, daar genoot ik oprecht van.”

Leclerc: ‘We hadden dit even nodig’

Het was geen makkelijk weekend voor Ferrari. Carlos Sainz liep in de eerste vrije training schade op door een loszittend putdeksel. De reparaties leverden hem een straf van tien plekken op, wat betekende dat de Spanjaard het merendeel van de race zijn best moest doen om in de punten te eindigen.

“We hadden dit even nodig”, reflecteerde Leclerc. “Het weekend begon niet zoals we hadden gewild, maar ik ben blij dat het op deze manier eindigde. Het is een geweldige sport. Er was naar mijn idee geen betere race om als eerste race in Vegas te hebben. De energie in deze stad is geweldig. Sorry voor de fans dat ik slechts tweede werd, ik heb alles gegeven, maar ik weet zeker dat iedereen ervan genoot om naar deze race te kijken. Ik hoop dat we meer races als dit krijgen.”

Lees alles over de GP Las Vegas 2023: tijdschema, historie, achtergronden en meer


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik GP Las Vegas, de grootste F1-show op aarde