*

Leclerc: ‘Doel voor 2018 is me te ontwikkelen als coureur’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 januari 2018 12:36

Leclerc: ‘Doel voor 2018 is me te ontwikkelen als coureur’
Sutton Images

Met een GP3- en Formule 2-titel op zak en de steun van Ferrari achter zich betreedt Charles Leclerc de Formule 1. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar Leclerc wil zich in zijn debuutseizoen met Sauber in de eerste plaats verder ontwikkelen als coureur.

Dat vertelt de twintigjarige coureur uit Monaco op de Sauber-website: “Mijn persoonlijke doelstelling is om mijn vaardigheden als coureur verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk ervaring op te doen als Formule 1-coureur.”

Leclerc is daarbij van zins Sauber zoveel mogelijk te helpen bij de ontwikkeling van haar bolide. Volgens Leclerc is het sowieso ‘een grote boost‘ voor Sauber dat het dit jaar de beschikking krijgt over de nieuwste Ferrari-motor, terwijl de samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber ‘spannend nieuws’ is.

Leclerc was eind 2017 al bij Sauber betrokken.

Voor Leclerc zelf is instappen bij Sauber overigens geen complete stap in het onbekende. “Ik ken het team al door de vier vrije trainingen en twee Pirelli-tests die ik in 2017 met ze heb gedaan. Iedereen was vanaf het begin heel behulpzaam en ik voelde me direct op mijn gemak bij Sauber.”

“Met een aantal van de Ferrari-engineers heb ik bovendien al eerder gewerkt, terwijl ik teambaas Frédéric Vasseur ken van toen ik voor zijn GP3-team ART GP reed. We hebben altijd een goede relatie gehad en ik verheug me erop daar volgend jaar op voort te borduren.”

Leclerc verwacht verder het nodige te kunnen leren van teamgenoot Marcus Ericsson. De Zweed gaat zijn vijfde jaar in de sport in, en vierde jaar met Sauber. “Vooral qua procedures kan ik veel van hem leren. Ik hoop dat we goed kunnen samenwerken om het team vooruit te helpen.”

Lees meer over

Ferrari Leclerc Sauber