*

Leclerc doet het maximale, Vettel laat wat liggen: ‘Ik heb niet alles uit de auto gehaald’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 juni 2019 16:45

Leclerc doet het maximale, Vettel laat wat liggen: ‘Ik heb niet alles uit de auto gehaald’
Motorsport Images

Met een derde tijd haalde Charles Leclerc naar eigen zeggen het maximale uit zijn Ferrari. Vier plekken lager op de grid deed teamgenoot Sebastian Vettel dat dan duidelijk niet. “Het was moeilijk voor me.”

Tegenover de BBC moet Vettel het antwoord schuldig blijven op de vraag waar het nou precies mis ging. “Tijdens sommige ronden voelde de auto goed, maar tijdens andere rondjes weer niet. Ik heb er vandaag in elk geval niet het maximale uit gehaald”, geeft hij toe. “Het was moeilijk voor me.”

Vettel had in Q3 ook maar een echte poging om een rondje te doen, en dat was op het eind. Bij zijn eerste poging in Q3 ging er namelijk iets mis bij het schakelen. “Ik verloor daarbij zoveel momentum, dat het geen zin had dat rondje nog af te maken.”

Lees ook: Hamilton oppermachtig in kwalificatie, Verstappen blijft McLarens nipt voor

Voor zondag rekent Vettel er niet op dat Ferrari het Mercedes lastig kan maken. “Maar met Red Bull moeten we de strijd wel aan kunnen gaan.” Hij doelt daarbij dan vooral op Max Verstappen, die vierde staat op de grid, naast Vettels eigen teamgenoot Leclerc. Die was op zijn ‘best blij’ met zijn rondje, zo vertelt hij. “Helaas was dat alleen niet genoeg vandaag”, doelt ook hij op het gat met Mercedes. “Dit was vandaag gewoon het maximale.”

Lees ook: Verstappen richt vizier op Ferrari: ‘Mercedes is nog te snel’

Waar Vettel uitsluitend naar Red Bull kijkt, durft Leclerc het desgevraagd nog wel aan om op z’n minst de hoop te koesteren op een duel met Mercedes. “Dat is althans wel het doel. Een goede start wordt daarbij heel belangrijk. Wij zijn sterk op de rechte stukken, terwijl zij snel zijn in de bochten, dat maakt het interessant.”

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel