Vierde en zesde. Dat zijn de klasseringen die na de vrijdagtrainingen op Paul Ricard achter de naam van Max Verstappen staan. “We hebben nog wat werk te doen, maar vergeleken met Ferrari zijn we redelijk competitief.”

“Mercedes is nog te snel”, erkent Verstappen daarbij gelijk, doelend op het Duits-Engelse team dat haar coureurs beide trainingen zag aanvoeren. In de eerste vrijdagsessie was Verstappen op zijn vierde plek ruim acht tienden trager dan Lewis Hamilton. In de tweede training moest hij op plaats zes meer dan een seconde (1.112, om precies te zijn) toegeven op Valtteri Bottas, die na de lunch het snelst was. De Ferrari’s waren derde en vierde in VT2.

Lees ook: Geen straf voor Hamilton na VT2-incidentje met Verstappen

“We moeten de data bestuderen en kijken wat we voor zaterdag kunnen verbeteren”, vervolgt Verstappen. “Het is lastig te voorspellen wat de banden doen, en de softs lijken niet heel veel sneller dan de mediums. Dat maakt het dan wel weer interessant voor de kwalificatie”, zegt Verstappen, die er hiermee misschien wel op zinspeelt dat het voor hem (en de andere coureurs van de topteams) interessant is te proberen op mediums in plaats van softs door Q2 te komen, zodat ze daar dan in de race op mogen starten.

Over het algemeen was het ‘geen slechte dag’, zo vat Verstappen zijn vrijdag samen. “We hebben zeker in de ochtend veel dingen kunnen veranderen om onze set-up te finetunen voor de rest van het weekend.”

Lees ook: Verstappen: ‘Onzin dat Formule 1 niet zwaar genoeg zou zijn’