Lewis Hamilton krijgt geen straf voor het vermeend onveilig terugkeren op de baan na zijn slippertje in VT2, waarbij hij Max Verstappen enigszins hinderde.

Zeer ernstig was het voorval – dat zonder brokken afliep – toch al niet, maar de wedstrijdleiding vond het toch een onderzoek waard. Na verdere bestudering van de beelden en van beide coureurs gehoord te hebben, hebben de stewards nu echter besloten geen verdere actie te ondernemen tegen Hamilton.

De reden hiervoor is dat Hamilton slecht zicht naar achter had vanuit zijn Mercedes, maar wel degelijk (en tot tweemaal toe) in zijn spiegels keek alvorens zijn auto terug de baan op te sturen. Daarnaast deed hij dat op lage snelheid. Verstappen en Hamilton onderschreven deze lezing allebei.

Verstappen kwam door het incident weliswaar kortstondig buiten de baan nadat hij even van de ideale lijn moest afwijken, maar echte gevolgen had het niet voor de Nederlander. Red Bull-kopstuk Helmut Marko riep op de Oostenrijkse tv wel op tot een straf voor Hamilton, maar die komt er dus niet.

Lees ook: VT2: Bottas bovenaan in Frankrijk, voorvalletje tussen Hamilton en Verstappen

Het was overigens een drukke middag in race control, want hetzelfde stewards panel dat Sebastian Vettel in Canada een tijdstraf gaf die hem de zege kostte voor het op onveilige wijze terugkeren op circuit, diende af te wegen of het dat incident opnieuw wilde evalueren. Dit nadat Ferrari hier, met nieuw bewijs, op had aangedrongen. Deze stewards oordeelden echter dat dit bewijs niet afdoende was om de straf te herzien.

Lees ook: Beroep Vettel tegen straf afgewezen, Hamilton definitief winnaar Canadese GP