Valtteri Bottas heeft de snelste tijd op de klok gezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Opvallend was verder een klein incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, dat toch na de sessie nader wordt onderzocht door de wedstrijdleiding.

Nummer twee Hamilton en de uiteindelijk als zesde geklasseerde Verstappen kwamen elkaar min of meer tegen toen Hamilton op het eind van het eerste uur van de training van de baan gleed. De Brit stuurde zijn Mercedes vanuit de uitloopzone langzaam terug op het asfalt, waar Verstappen net voorbij kwam. Van een near-miss was geen sprake, maar Verstappen moest net iets van zijn lijn, kwam op een wat vuiler deel van de baan en had zo net even ‘een momentje’ buiten de baan.

Het mini-incident liep zonder brokken af, maar de wedstrijdleiding vindt het toch nodig er later vanmiddag verder naar te kijken – en mogelijk meer te horen van Hamilton en Verstappen. Pikant daaraan is natuurlijk dat momenteel de zaak nog speelt aangaande het op onveilige wijze terugkomen op de baan van Sebastian Vettel in de Grote Prijs van Canada (waardoor Hamilton moest uitwijken) wat de Ferrari-coureur daar de zege kostte vanwege een tijdstraf. De wedstrijdleiding neemt dat voorval uit Canada momenteel opnieuw onder de loep.
(tekst loopt door onder de foto)

 

Bottas bovenaan
Terug op de baan, eindigde Bottas zoals gezegd bovenaan, voor Hamilton. Hij draaide daarmee de rollen om nadat Hamilton in VT1 de snellere van de twee Mercedes-coureurs was geweest. De beide Ferrari’s eindigden – met Charles Leclerc voor Vettel – als derde en vierde. Leclers achterstand op Bottas bedroeg 0.6249 seconde, en 0.225 op nummer twee Hamilton. Een kanttekening bij die verschillen is dat Bottas zijn tijd op softs neerzette, Hamilton op mediums en ook de Ferrari’s softs onder hadden.

Achter de top vier eindigde McLarens Lando Norris op de vijfde plek, voor nummer zes Verstappen. De Nederlander eindigde daarbij in een McLaren-sandwich, met Carlos Sainz op plek zeven. Verstappens Red Bull-collega Pierre Gasly eindigde als achtste.

Echte incidenten deden zich verder niet voor tijdens de tweede training, op een paar glijpartijtjes en een flink klagende Romain Grosjean (Haas, zeventiende) na. Grosjeans auto deed het volgens de Fransman goed in de eerste vier, vijf bochten, maar was over de rest van de baan niet te besturen, zo liet hij duidelijk merken. Grosjeans teamgenoot Kevin Magnussen ging ondertussen nog even vol een duel aan met Alfa Romeo’s Antonio Giovinazzi.