Charles Leclerc leek op podiumkoers in Hongarije, totdat zijn aanstormende teamgenoot Sebastian Vettel hem inhaalde op de zachte band. De Monegask startte vanaf de vierde plaats en pakte Bottas bij de start, maar kwam door de enkele pitstop niet verder dan zijn startplaats. 

”Dat is het leven. Ik moet hiervan leren. Er is veel te leren”, blikt de 21-jarige Ferrari-coureur terug op de race bij de camera’s van Formula1.com. Ik had de hele race moeite met de achterbanden, ook aan het einde van de eerste stint. Er zijn een aantal races geweest waarbij ik in de kwalificatie juist heel sterk ben, maar in de race heb ik dan altijd last van de achterbanden. Ik moet kijken of er een soort van compromis mogelijk is. Ook moet ik het rijden zelf verbeteren en de banden beter houden voor het einde van de race”, aldus Leclerc.

Ferrari was in de kwalificatie bijna een halve seconde langzamer dan Verstappen, en ook in de race waren de Ferrari’s niet voorin te vinden, waar ze wel zouden moeten staan. ”Het klopt dat we het momenteel lastig hebben. We wisten dat het lastig zou worden deze race, maar we hadden meer moeite dan verwacht. We moeten kijken wat er is en hopelijk vinden we wat voor de tweede seizoenshelft”, aldus Leclerc.

Leclerc begon prima aan de race door Bottas te verschalken, waarmee hij licht contact had, en lag lange tijd derde. Met nog een paar ronden te gaan moest hij zijn meerdere erkennen in Vettel, die een tweede pitstop had gemaakt. Op de zachtere band was de Duitser veel sneller dan Leclerc die op oude banden stond. Leclerc staat met 132 punten vijfde in het kampioenschap. Zijn achterstand naar Vettel bedraagt 24 punten.