Charles Leclerc zegt dat hij zich had in moeten houden tijdens de Grand Prix van Singapore. De Ferrari-coureur liet zich negatief uit over de boordradio, maar hij heeft daarvan geleerd: ”De volgende keer houd ik gewoon mijn mond.”

In ronde 20 werd Leclerc naar binnen gehaald voor zijn pitstop, een ronde nadat Sebastian Vettel zijn pitstop had gemaakt. Leclerc kreeg echter niet te horen dat Vettel zijn pitstop al had gemaakt, waardoor de Monegask verbaasd was toen hij een Ferrari voor zich zag rijden. ”Wat is dit in vredesnaam? Blijven de posities nu hetzelfde ondanks die undercut?”, vroeg hij over de boordradio. Even later achter de safety car klonk de frustratie opnieuw: ”Ik houd mijn hoofd erbij, maar ik wil gewoon dat jullie weten hoe ik me voel. Ik snap de undercut niet, maar we bespreken dit wel na de race.”

Lees ook: Gekibbel op boordradio Ferrari: ‘Wat is dit in vredesnaam? Blijven de posities hetzelfde?’

De 21-jarige Monegask begrijpt dat hij voorzichtiger had moeten zijn met wat hij zei over de boordradio. ”Mijn reacties waren wat over de top”, zegt Leclerc tegen Motorsport.com. ”Maar dat toont ook aan dat ik nog genoeg te leren heb. In die situatie was het nergens voor nodig om zo te reageren. Het team heeft juist gehandeld, en we hebben de één-twee gepakt. Dat zou niet gebeurd zijn met een andere strategie. Ik heb op dat gebied dus genoeg te leren en te verbeteren. Dit zal in de toekomst niet meer gebeuren”, aldus Leclerc.

Foto: Motorsport Images

Leclerc zegt dat de opmerkingen aangewakkerd werden door een verlangen om te winnen. ”In de auto is het altijd lastig. Je hebt dan veel adrenaline. Ik word wakker en denk aan de overwinning, en als ik ga slapen denk ik aan de overwinning. Dat is dus lastig, maar ik moet mezelf beter beheersen in dit soort situaties. Ik zal dus mijn mond moeten houden, en niet zomaar alles roepen. Sommige mensen snappen hoe graag ik wil winnen, anderen hebben het misschien verkeerd opgevat”, aldus Leclerc.