Charles Leclerc reed na zijn crash in de kwalificatie een lastige wedstrijd. Gestart vanaf de achtste positie was een vijfde plek het maximale resultaat.

Lees ook: Bottas verslaat Hamilton, vierde één-twee Mercedes van 2019

© Motorsport images.

Leclerc wist gisteren al dat het een lastige middag zou worden, nadat hij ‘alle potentie in de prullenbak gooide‘. Toch zag hij kansen voor de Grand Prix en gestart vanaf de achtste plek was een mooi resultaat zeker mogelijk. Doordat hij als enige in de top tien op de medium band startte kon hij een langere eerste stint afwerken dan zijn concurrenten. Dit leverde hem zelfs even de leiding in de race op, die hij na zijn pitstop echter niet kon heroveren.

Lees ook: Leclerc diep door het stof na fout: ‘Ik heb het verprutst, geen excuses’

Aan het einde van de eerste stint verloor de Monegask veel tijd op de rest van het veld. Het leidt tot de vraag waarom hij niet eerder naar binnen kwam. “Er zijn genoeg mensen om daar naar te kijken. Ik doe daar geen uitspraak over, want zij weten meer dan ik. Er is vast een reden”, licht hij zijn late pitstop toe aan Ziggo Sport.

Zijn crash in de kwalificatie zit Leclerc ook op zondag duidelijk nog steeds dwars. Nadat hij gisteren al diep door het stof ging keek hij vandaag reflecterend terug op de gebeurtenissen. “Of dit het maximale resultaat was? Niet als ik geen fout had gemaakt, maar dat hoort erbij. Ik moet ervan leren en nu sterker terugkomen”, sluit hij af.

© Motorsport images.