Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. De Mercedes-rijder reed vanaf de eerste startpositie naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Lewis Hamilton maakte er de vierde één-twee op rij van voor Mercedes. Sebastian Vettel maakte als laatste de gang naar het podium.

De coureurs kwamen ongeschonden de eerste ronde door. © Motorsport images.

Waar het altijd dringen is op het circuit van Bakoe, kwamen alle wagens ongeschonden vandaag de eerste ronde door. Het veld stabiliseerde snel, totdat vanaf ronde zeven de eerste reguliere pitstops plaatsvonden. Het overgrote deel van de coureurs startte op de zachte band en wisselde naar de medium band. Van de topteams startte enkel Charles Leclerc en Pierre Gasly op de medium band, waardoor zij langer konden doorrijden. Leclerc wisselde in ronde 35 pas naar het zachte rubber en kon daardoor ronden lang het veld aanvoeren. Voor Gasly eindigde de race vroegtijdig na een mechanisch probleem.

Nadat Leclerc zijn pitstop had gemaakt namen de Mercedessen de leiding in de race over, met Bottas voor Hamilton. Sebastian Vettel bleef in het spoor van de zilveren bolides, op de voet gevolgd door Max Verstappen. Op gepaste afstand volgde Leclerc. In deze slagvolgorde reed de top vijf naar de finish, alhoewel Hamilton in de slotfase gevaarlijk dicht in de buurt van de staart van Bottas kwam. Op de zesde plek eindige Bakoe-specialist Sergio Perez als ‘best of the rest’. De beide McLarens, Lance Stroll en Kimi Räikkönen completeerden de top tien. Charles Leclerc pakte dankzij een extra pitstop in de laatste fase op vers rubber de snelste ronde en daarmee een extra punt.

In ronde 32 was er een opmerkelijk incident tussen Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat. Ricciardo miste een bocht, schoot rechtdoor en blokkeerde daarmee Kvyat. Bij het terugkeren op de baan raakte Ricciardo de Toro Rosso van Kvyat in de flank, waarna beiden naar de pit strompelden om vervolgens uit te stappen.

© Motorsport images.