*

Leclerc ondanks ‘een paar fouten’ tevreden over zijn eerste seizoenshelft

Daan de Geus

Daan de Geus

19 augustus 2019 10:20

Leclerc ondanks ‘een paar fouten’ tevreden over zijn eerste seizoenshelft
Motorsport Images

“Er zijn zeker nog dingen die beter kunnen”, erkent nieuwkomer Charles Leclerc na zijn eerste twaalf races in Ferrari-rood, maar, zo stelt hij ook: “Ik ben tevreden met hoe de eerste seizoenshelft verlopen is.”

Dat maakt Leclerc duidelijk ten overstaan van Motorsport-Total, met de Monegask die kan terugblikken op een eerste seizoenshelft waarin hij vijf podiumplekken, twee polepositions en 132 punten scoorde voor Ferrari.

Zijn eerste zege is Leclerc vooralsnog ontgaan, hoewel hij er een aantal keer dichtbij was. In Bahrein speelde motorpech hem parten, in Oostenrijk liet hij zich in de slotfase aftroeven door Max Verstappen. Daarnaast verspeelde hij een goede kans op pole – en zo ook een topklassering op zondag – met een crash in Bakoe, terwijl een rekenfout van Ferrari zijn kwalificatie en kansen verpestte in Monaco. In Duitsland spinde hij zelf van de baan.

Lees ook: Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Als kinderen spraken we nooit met elkaar’

Wat zichzelf betreft, geeft Leclerc ook toe dat hij “natuurlijk een paar fouten heeft gemaakt”, met zijn 21-jaar en voor de start van dit seizoen pas 21 Grands Prix aan ervaring. Inmiddels staat de teller op 33 starts, waarbij hij in de tussenliggende tijd naar eigen zeggen al veel heeft geleerd tijdens deze twaalf races voor Ferrari. “Begin dit jaar was de kwalificatie bijvoorbeeld een verbeterpunt”, erkent hij. “Maar sinds een aantal races gaat dat al veel beter.”

Lees ook: Tussenstop – Allard Kalff: ‘Hamilton heeft alles in eigen hand, Leclerc maakt te veel onnodige fouten’

“Er zijn zeker nog dingen die beter kunnen”, benadrukt Leclerc, die zelf onlangs aan gaf dat teamgenoot Sebastian Vettel bijvoorbeeld beter is in het managen van de banden. Maar, zo weet hij ook: “Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Dat zal tot het einde van mijn carrière zo blijven.” Voor nu is hij echter ‘tevreden’ over de eerste helft van 2019, waarbij hij zegt weinig last van de druk te hebben van het rijden voor Ferrari. “Ik merk dat niet echt.”

Lees meer over

Ferrari Leclerc