*

Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Als kinderen spraken we nooit met elkaar’

Laurens Stade

Laurens Stade

16 augustus 2019 10:05

Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Als kinderen spraken we nooit met elkaar’

Charles Leclerc zegt dat de onderlinge relatie met Max Verstappen in hun vroege jaren dat ze samen in de karts reden slecht was, omdat ze de ‘coureur met de persoon zelf’ verwarden. De Monegask is er wel zeker van dat toekomstige gevechten tussen de twee wat vriendelijker zullen verlopen.

De twee coureurs kennen elkaar van de tijd dat ze samen in de karts reden. ”We zeiden niet eens gedag tegen elkaar als kinderen, omdat we de coureur met de persoon zelf verwarden. We waren onvolwassen”, zegt Leclerc tegen Corriere della Sera. ”Nu verwarren we die twee gelukkig niet meer.”

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk lag de Ferrari-coureur bijna de hele race voorop, totdat Verstappen met nog drie ronden te gaan Leclerc inhaalde. Na de race was de Monegask niet blij met de actie van Verstappen, waardoor Leclerc wijd ging. Hij wilde dat Verstappen bestraft werd voor de actie, maar drie uur na afloop van de race besloten de stewards dat Verstappen de winst mocht houden. ”In Oostenrijk had Max net wat meer. Ik had moeite om hem bij te houden”, aldus Leclerc.

In Bahrein leek Leclerc af te stevenen op zijn eerste Formule 1-zege, totdat problemen met de motor ervoor zorgden dat hij met een derde plaats genoegen moest nemen. ”Wat in Bahrein gebeurde was moeilijker te accepteren,” vervolgt hij, ”maar uiteindelijk rijd ik al sinds mijn derde en wist ik het al snel van me af te schudden. In deze sport push je tot de limiet, dus er kan altijd wel wat kapot gaan. Je weet dat het risico er is, anders zou je net zo goed thuis kunnen blijven.”

Gerelateerd