*

Leclerc pakt zijn vierde pole voor Ferrari: ‘Wat een rotzooi was dat, maar we hebben pole’

Laurens Stade

Laurens Stade

7 september 2019 16:22

Leclerc pakt zijn vierde pole voor Ferrari: ‘Wat een rotzooi was dat, maar we hebben pole’

Charles Leclerc heeft zijn vierde poleposition gepakt voor Ferrari. De Monegask mag de thuisrace voor de Italiaanse renstal vanaf de eerste plaats aanvangen, na een bizarre slotfase in de kwalificatie. 

”Wat een rotzooi was dat”, zegt Leclerc over de chaotische slotfase waarin van de negen coureurs slechts twee nog maar een tijd konden zetten: Leclerc en Sainz. ”Nou ja, we hebben in ieder geval de pole. Sorry voor de rotzooi in de laatste ronde, maar bedankt jongens”, reageerde de 21-jarige Monegask over de boordradio.

Leclerc heeft daarmee zijn vierde poleposition voor Ferrari te pakken, en deed dat in het bijzijn van duizenden tifosi. Hij had de tifosi afgelopen woensdag al ontmoet tijdens het ’90 Years of Emotions’ evenement in Milaan. ”Het evenement in Milaan was al geweldig, en om zoveel fans te zien hier is fantastisch. De laatste ronde was gewoon een chaos. De snelheid was heel goed tijdens de racesimulaties, beter dan in Spa. Ik hoop op een goede race morgen”, aldus Leclerc in een interview met oud-Formule 1-coureur Paul di Resta na de kwalificatie.

Nico Hülkenberg is op het matje geroepen bij de stewards, omdat hij ‘zonder geldige reden’ van de baan ging in bocht één. Op de vraag of de Monegask vindt dat er straffen uitgedeeld moeten worden voor de laatste ronde, antwoordt hij: ”Als je iemand een penalty moet geven, is dat iedereen die in Q3 reed omdat we allemaal samen zijn”, aldus Leclerc tegen Crash.net.

Lees ook: Leclerc verslaat Hamilton in gevecht om pole na bizarre anticlimax

Zijn Duitse teamgenoot, Sebastian Vettel, moest genoegen nemen met de vierde plaats. Vettel kon zijn snelste ronde niet verbeteren door de chaos voor hem, waardoor hij niet op tijd over de finish kwam om nog een keer aan te zetten tot een snellere ronde. De viervoudig wereldkampioen start daarom achter de beide Mercedessen.

Foto: Motorsport Images

Vettel is niet blij met het resultaat, omdat het team een plan had liggen waardoor ze allebei op de eerste rij konden staan. ”Het had geen rotzooi moeten zijn. We hebben dit van tevoren besproken. Vandaag ging niet zoals gepland, maar we gingen er al vanuit dat het chaos zou worden”, reageerde Vettel voor de camera van Ziggo Sport.

 

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel