Charles Leclerc vindt dat hij begin dit jaar te veel foutjes heeft gemaakt in eerdere kwalificatiedelen, maar de Monegask heeft inmiddels geleerd dat hij niet langer ‘alles hoeft te geven’ in Q1 en Q2.

Dat komt omdat zijn Ferrari doorgaans toch wel snel genoeg is om het, ook zonder extreem op de limiet te rijden, tot Q3 te redden. Dit in tegenstelling tot de Alfa Romeo Sauber die hij vorig jaar nog bestuurde. “Maar als je dan naar Ferrari overstapt, moet je je benadering aanpassen”, zegt hij nu.

“Vorig jaar moest ik in Q1 en Q2 altijd alles geven”, blikt hij terug op hoe het toen al een hele prestatie was de Sauber Q3 in te slepen. “We hebben dit jaar in Bakoe echter wel het bewijs gezien dat het niet nodig was in Q2 al volle bak te gaan…”, verwijst Leclerc naar zijn crash daar, waarna hij Q3 moest missen en een mogelijke pole in rook zag opgaan. “Dat was een beetje dom.”
Lees ook: Leclerc diep door het stof: ‘Ik heb het verprutst, geen excuses’
(tekst loopt door onder de foto)
“We hadden daar namelijk makkelijk Q3 kunnen halen én het daarin goed kunnen doen”, beseft Leclerc, die zoals hijzelf aanhaalt ook in Spanje onnodig (kleine) schade reed tijdens een eerder deel van de kwalificatie. “Er zijn zeker wat fouten gemaakt”, erkent de Ferrari-coureur. “Hopelijk maak ik die fouten nu echter niet nog een keer”, zo hoopt hij dat zijn nieuwe aanpak uitpakt.

Lees ook: Leclerc: ‘Ik moet hiervan leren en sterker terugkomen’