Charles Leclerc, de kampioeschapsleider in de Formule 2, komt tijdens de eerste testdag op de Hungaroring, na de Grand Prix van Hongarije, in actie voor Ferrari.

Er werd al langer verwacht dat Ferrari haar protegé tijdens één van de twee testdagen na de Hongaarse Grand Prix in zou zetten en dat is nu via Twitter bevestigd door Leclerc zelf.

De Monegask, momenteel dominant aan kop in het Formule 2-kampioenschap, kwam in 2016 ook al eens bij een tussentijdse test in actie voor het roemruchte Italiaanse team.

Leclerc heeft vorig jaar verder vier vrijdagtrainingen gereden voor Ferrari-klant Haas en testte gedurende dat jaar ook al eens met een 2014-Ferrari.

Leclerc heeft dit jaar al vijf races gewonnen in de Formule 2.

Met Leclerc op de eerste testdag – op 1 augustus – achter het stuur van Ferrari’s SF-70H, staat het Ferrari vrij daarna op 2 augustus in te zetten wie het wil.

Conform het reglement moet een team tijdens twee van de vier testdagen namelijk een rookie inzetten. Ferrari deed dat tijdens de eerste tussentijdse test ook al door Antonio Giovinazzi te laten rijden.

Andere teams
Force India heeft aangekondigd DTM-coureur Lucas Auer en Formule 3-rijder Nikita Mazepin te laten testen. Bij Sauber test Formule 2-coureur Gustav Malja op één van de twee dagen.

De kans bestaat dat Robert Kubica bij Renault instapt voor de test, al is dat nog niet bevestigd. Bij Red Bull testen Max Verstappen en testrijder Pierre Gasly logischerwijs, maar ook dat is nog niet officieel.

Red Bulls juniorteam Toro Rosso zal Sean Gelael op één van de dagen inzetten, waarbij het de verwachting is dat vaste coureurs Carlos Sainz en Daniil Kvyat de andere testdag verdelen.

De teams van McLaren, Mercedes, Williams en Haas hebben hun plannen nog niet officieel bekendgemaakt, al moeten ze allemaal minstens op één dag een rookie laten rijden.

Conform het reglement is een rookie een coureur met twee of minder starts achter zijn naam, vandaar dat bijvoorbeeld Antonio Giovinazzi (die twee Grands Prix heeft gereden) ook nog als rookie telt.