Charles Leclerc volgt Kimi Räikkonen op bij Ferrari. Dat heeft het Italiaanse team vanochtend officieel bekendgemaakt.

Nadat Räikkönen vanochtend liet weten dat hij in 2019 en 2020 voor Sauber rijdt, was de aankondiging van Leclerc bij Ferrari een kwestie van tijd. Dinsdagochtend bevestigde Ferrari dat Leclerc in 2019 de teamgenoot wordt van Vettel.

Charles Leclerc is bezig aan een sterk debuutseizoen bij Sauber. In de eerste veertien races scoorde hij al dertien punten, met een zesde plaats in Azerbeidzjan als hoogtepunt.

“Dromen komen uit!”, reageert Leclerc op Twitter op het nieuws. “Ik rijd in 2019 voor Ferrari in de Formule 1. Ik zal Ferrari voor altijd dankbaar zijn voor deze kans. Ik dank Nicolas Todt (Leclercs manager, red.) voor zijn steun sinds 2011.”

Leclerc sprak bovendien mooie woorden over zijn familie, zijn overleden vader en Jules Bianchi. “Ik ga harder werken dan ooit om jullie niet teleur te stellen. Maar eerst dit seizoen nog afmaken met het geweldige team dat mij de kans heeft om te vechten en mijn potentie te laten zien: Sauber.”

“Het was een genoegen om Charles te steunen in zijn rookiejaar in de Formule 1”, aldus Sauber-teambaas Frédéric Vasseur. “Sinds zijn komst heeft hij het team geweldig gemotiveerd. We hebben constant verbeterd en zullen tot het eind van het seizoen hard werken om samen het best mogelijke resultaat te bereiken. We zijn bekend met Charles’ talent en hebben er vertrouwen in dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. We blijven hem volgend en we wensen hem het beste op zijn pad.”