Kimi Räikkönen verlaat Ferrari na dit seizoen en maakt de overstap naar Sauber. Räikkönen heeft voor twee jaar getekend bij het Zwitserse team. Bij Ferrari is de weg daardoor vrij voor Charles Leclerc, die inmiddels is bevestigd als nieuwe coureur bij de Scuderia.

Räikkönens toekomst was al maanden ongewis. De Fin was bezig aan een goede reeks bij Ferrari, maar lag desondanks onder vuur. De aankondiging over zijn toekomst werd rond Monza verwacht, maar kwam uiteindelijk pas dinsdagochtend, daags voor de race in Singapore.

Na maanden van speculeren maakt Ferrari vandaag bekend dat Räikkönen het team na 2018 verlaat. De Fin maakt de overstap naar Sauber. Räikkönen reed van 2007 tot en met 2009 en van 2014 tot en met 2018 bij Ferrari. In zijn eerste seizoen werd hij direct wereldkampioen met het team uit Maranello. Bij Sauber keert hij terug op het oude nest, want bij het Zwitserse team maakte hij in 2001 zijn Formule 1-debuut.

Maurizio Arrivabene, teambaas van Scuderia Ferrari: “Ferrari kondigt vandaag aan dat Kimi Räikkönen aan het eind van het seizoen 2018 afscheid neemt van zijn huidige rol. Tijdens al zijn jaren heeft Kimi een belangrijke rol gespeeld met zijn bijdragen aan het team, als coureur en als mens. Als wereldkampioen voor Ferrari zal hij altijd onderdeel zijn van de historie en familie van het team. We bedanken Kimi voor alles en wensen hem en zijn familie een goede toekomst.”

“Dat Kimi Räikkönen hier tekent als coureur is een belangrijk onderdeel van ons project”, vertelt Sauber-teambaas Frédéric Vasseur. “Het brengt ons dichterbij ons doel om in de toekomst als team grote progressie te maken. Kimi’s talent en zijn ongelofelijke ervaring in de Formule 1 zullen niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto, maar zullen ook de ontwikkeling en groei van het hele team stimuleren. Samen starten we het seizoen 2019 met een sterke basis, gedreven door de vastberadenheid om te vechten voor aansprekende resultaten.”