Charles Leclerc denkt dat de vragen van rivaliserende teams over de legaliteit van de Ferrari-motor bedoeld zijn om het team te destabiliseren. De Monegask beweert dat Ferrari zeker weet dat er geen problemen zijn. Leclerc zegt daarnaast dat hij de straf in Japan terecht vond.

Een aantal teams heeft vorige week de FIA om opheldering gevraagd omdat ze twijfelen of de Ferrari-krachtbron wel legaal is, zo meldde Motorsport.com. De teams twijfelen of sommige design aspecten wel voldoen aan het reglement. De twijfel is toegenomen door het grote voordeel dat Ferrari heeft op de rechte stukken en de veel betere resultaten sinds de zomerstop. Hoewel er vragen zijn gesteld, is er geen officieel protest ingediend bij de FIA. Leclerc maakt zich dan ook geen zorgen over de kwestie.

Lees ook: Teams vragen FIA om opheldering legaliteit Ferrari-motor na toenemende twijfel

”Wanneer een team goed bezig is gaat iedereen natuurlijk kijken naar de kleine dingen om te proberen het team te destabiliseren”, zegt Leclerc tegen onder andere Motorsport.com. ”Dat zal niet gebeuren. We zijn er binnen het team zeker van dat er geen problemen mee zijn, dus het heeft geen invloed op ons”, aldus de Monegask die sinds de zomerstop twee races op zijn naam schreef.

Leclerc kwam in Japan al in de tweede bocht in aanraking met Max Verstappen. Beide coureurs liepen daarbij schade op, maar Leclerc bleef doorrijden met zijn loshangende endplate. Deze kwam uiteindelijk los en vloog tegen de spiegel van Lewis Hamilton aan. De Ferrari-coureur zegt dat hij na het zien van de beelden de straf zag aankomen. ”Toen ik bij de stewards kwam en de beelden zag, wist ik al meteen dat het fout zou zijn als ik daar geen straf voor had gekregen”, aldus Leclerc tegen Racefans.net. Na afloop van de race zocht de Monegask de Nederlander op. ”We hadden een korte discussie voordat we naar de stewards gingen. Hij weet dat ik een fout heb gemaakt en dat dit soort dingen gebeuren”, aldus Leclerc.

Foto: Motorsport Images