Hoewel Charles Leclerc zelf graag zou willen winnen, ligt de prioriteit bij het behalen van de één-twee voor Ferrari. Hij is er ‘vrij zeker van’ dat Ferrari strategisch zal spelen tussen de twee auto’s om dat doel te bereiken.

Op het natte Silverstone veroverde Carlos Sainz op de valreep zijn allereerste poleposition, al werd hij daarbij wel wat geholpen door zijn gespinde teamgenoot. Max Verstappen moest daardoor in zijn snelle ronde liften en kon een verbetering vergeten.

Lees ook: Preview: Verpest Verstappen opnieuw Ferrari-pole en waar liggen de prioriteiten van de Scuderia?

Met de eerste en derde startplek in handen heeft Ferrari goede mogelijkheden om daar een één-twee van te maken. Charles Leclerc hoopt dat de Scuderia daarin slaagt, maar hoopt daarbij stiekem wel dat hij dan als eerste over de streep mag komen, ook omdat hij er beter voor staat in het kampioenschap dan Sainz. Leclerc staat namelijk derde met 126 punten terwijl Sainz met 102 punten op de vijfde plek te vinden is.

“Natuurlijk zou ik blij zijn als Carlos de race wint”, zegt Leclerc. “Maar ik ga er geen geheim van maken dat ik ook wil winnen. Het is vooral belangrijk dat we als nummers één en twee over de streep komen, ongeacht de volgorde. Als we het strategisch kunnen spelen tussen de twee auto’s, dan ben ik er vrij zeker van dat we dat zullen doen. Ik heb vertrouwen in de auto, dus laten we afwachten”, aldus de Monegask.

Lees ook: Sainz pakt zijn eerste pole met ‘rondje waarvan ik dacht dat het niet zo speciaal was’

Sainz, die zijn eerste poleposition zou kunnen omtoveren in zijn allereerste Formule 1-zege, hoopt net als Leclerc dat Ferrari er met een goede strategie voor zorgt dat er een één-twee komt. “We zullen als een team werken, zoals we dat al het hele seizoen doen. Ik ben er vrij zeker van dat Charles en ik het Max lastig kunnen maken. We moeten Sergio (Pérez, red.) niet veregeten, hij zal ook in de aanval gaan. Zij waren erg snel in de derde vrije training, dus zolang we samenwerken kunnen we voor de één-twee gaan.”

Foto: Motorsport Images