Even had Charles Leclerc de poleposition op de Red Bull Ring in handen, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede startplek voor de sprintrace. De Monegask hoopt vooral op een probleemloze sprintrace: “Ik heb al vijf races gehad die een beetje een ramp waren.”

De kwalificatie mondde op de Red Bull Ring weer uit op een strijd tussen de Red Bulls en Ferrari’s. Mercedes leek zich ook in de strijd te kunnen mengen na een sterke Q1 en Q2, maar in Q3 crashten Lewis Hamilton en George Russell waardoor het enkel nog tussen de rode en blauwe bolides ging.

Max Verstappen had de voorlopige pole in handen, maar Leclerc verbeterde zich in de laatste ronde van Q3 en snoepte zo de pole van hem af. Maar de Nederlander pareerde en dook er nipt onder. Uiteindelijk bedroeg het verschil tussen polesitter Verstappen – die vanaf de eerste startplek vertrekt in de sprintrace – en nummer drie Carlos Sainz minder dan een tiende.

Lees ook: Verstappen op valreep naar poleposition voor sprintrace in hectische kwalificatie op Red Bull Ring

“We zaten met zijn drieën dicht bij elkaar”, merkt Leclerc terecht op. “Het was een spannende kwalificatie. In de laatste ronde worstelde ik wat om de banden op temperatuur te krijgen nadat we zo lang in de pits stonden. Maar Max was een klein beetje sneller, mijn felicitaties aan hem. Hopelijk kunnen we morgen een spannende race hebben”, aldus de Monegask.

Voor Ferrari verlopen de zaterdagen dit seizoen beter dan de zondagen, maar met twee races dit weekend wordt het nog een tikkeltje spannender voor de Scuderia. Of Leclerc het veilig gaat spelen in de sprintrace of toch de aanval inzet voor die acht punten voor de zege? “Ik wil gewoon een probleemloze race hebben. Ik heb al vijf races gehad die een beetje een ramp waren. Ik hoop dat het netjes verloopt en dat we eindelijk de punten kunnen pakken die we verdienen”, besluit de Monegask.