Lewis Hamilton en MotoGP-legende Valentino Rossi zullen in december van zitje wisselen in Valencia. Hamilton mag plaatsnemen op de Yamaha van Rossi, terwijl de Italiaan in de Mercedes van Hamilton gaat rijden.

Het is niet voor het eerst dat Hamilton de vierwielers omruilt voor een tweewieler. Vorig jaar reed hij nog met de Yamaha R1 M Superbike op het circuit van Jerez, onder begeleiding van Michael van der Mark en Alex Lowes.

Aan de andere kant is het ook niet de eerste keer dat Valentino Rossi in een Formule 1-bolide zal rijden. Hij testte tussen 2004 en 2010 meermaals met de Ferrari en destijds klonken er geruchten over een voltijdse overstap naar de vierwielers. Hij zal na de machineruil deelnemen aan de Gulf 12-uursrace in Abu Dhabi met een Ferrari 488 GT3.

Motorsport.com heeft vernomen dat energiedrankfabrikant Monster Energy, zowel sponsor van het Mercedes Formule 1-team als het Yamaha MotoGP-team, het circuit van Valencia op 9 december heeft afgehuurd voor het evenement. Dat betekent dat Hamilton een week na de laatste race van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi af zal reizen naar Spanje. De seizoensafsluiter van de MotoGP vindt 17 november plaats in Valencia.

Valentino Rossi tijdens een test met Ferrari in 2006. Foto: Motorsport Images