*

Liuzzi maakt A1 Grand Prix-debuut

Redactie

Redactie

7 april 2009 10:14

Liuzzi maakt A1 Grand Prix-debuut

Met het einde van het kampioenschap in zicht heeft Team Italië besloten het beste paard van stal te halen. Force India-testcoureur Vitantonio Liuzzi is gevraagd de eer van zijn land te verdedigen tijdens de A1 Grand Prix-race in Portugal komend weekend.Afgelopen weekend was Liuzzi nog in Maleisië, maar toen bleek dat de reservecoureur niet aan de bak hoefde, vloog hij zaterdagavond terug naar Italië zodat hij vandaag en morgen in de simulator alvast kan wennen aan de A1GP-bolide. Tijdens de vrije training op vrijdag kruipt hij pas voor het eerst achter het stuur van de echte A1GP-auto.

Liuzzi kijkt er enorm uit om weer te gaan racen. In 2007 kwam hij voor het laatst in actie met Toro Rosso in de Formule 1. ,,Ik kijk er enorm naar uit om de A1GP-auto uit te proberen en om sowieso weer te racen – want dat is het toch wat ik het leukst vind. Ik ben erg blij dat Vijay Mallya en Force India toestemming hebben gegeven om me hier te laten racen. Ik kan niet wachten om die adrenaline weer te voelen.”

Liuzzi staat ook ingepland om op Brands Hatch te racen, maar het team hoopt dat het daar niet bij blijft. Ook Pete da Silva, CEO van A1GP, reageerde verheugd op de komst van Liuzzi. ,,Dit is geweldig nieuws voor de serie. Zijn reputatie spreekt voor zich en ik vind het super dat een coureur van zijn kaliber met enthousiasme plaatsneemt in A1GP om voor de eer van zijn land te strijden.”

LV