Vanmiddag om 13.30 uur Nederlandse tijd mogen Nico Rosberg en Lewis Hamilton het laken van de nieuwe Mercedes F1 W04 aftrekken.

In de pitlane van het Zuid-Spaanse circuit wordt de auto gepresenteerd aan het publiek. Echter voor die tijd kun je op de website van het team al een preview zien van de auto. Door middel van een graphic wordt steeds meer van de auto onthuld. Door tweets te verzenden met #F1W04Reveal wordt er steeds een beetje meer zichtbaar van de auto voor komend seizoen.

Met Hamilton als vervanger van Michael Schumacher probeert het team een vervolg te geven aan de enige Grand Prix-overwinning van het team in China vorig seizoen. Nico Rosberg was verantwoordelijk voor de eerste zege van het team sinds hun comeback in 2010. Echter na de overwinning ging het bergafwaarts. In de laatste zes races was Schumacher de enige coureur die punten scoorde, met één keer een zevende plek.

Deze morgen heeft Nico Rosberg al wat rondjes gereden op Jerez. Geen serieus testwerk, maar vooral bedoeld om promofilmpjes te maken voor sponsoren. De Duitser is de eerste die morgen in de nieuwe Mercedes rijdt. Op de tweede dag dag zal Hamilton zijn debuut maken bij de Duitse renstal. Vervolgens is het weer de beurt aan Rosberg, waarna Hamilton de eerste van drie series testdagen afsluit.

De launch is live te volgen via het YouTube-kanaal van het team

Foto’s van de presentatie in Jerez en reacties volgen vanmiddag.