Lotus gaat Romain Grosjean volgend jaar missen. Dat stelt Lotus-kopstuk Alan Permane, die er net als de buitenwacht vanuit gaat dat Grosjean naar Haas F1 vertrekt.

Grosjean is nog niet officieel bevestigd door Haas, maar de verwachting is dat dit dinsdag aan het eind van de middag gebeurt tijdens een persconferentie van het Amerikaanse team dat in 2016 op de grid verschijnt.

Lotus’ adjunct-teambaas Federico Gastaldi bevestigde tijdens het raceweekend in Japan echter al wel dat Grosjean de formatie uit Enstone gaat verlaten, ondanks dat het team vermoedelijk over wordt genomen door Renault.

“Als hij vertrekt, wat ook volgens mij het geval is, gaan we hem zeker missen”, zegt head of trackside operations Permane op zijn beurt over Grosjean in gesprek met Autosport. “Romain is met zijn ervaring voor elk team een aanwinst en hij is snel, dus het is zeker een verlies voor ons”, erkent hij.

Wat ook nog meespeelt, zo stipt Permane aan, is dat Grosjean door zijn jaren bij de formatie uit Enstone ‘goed in het team paste’. “Hoe belangrijk dat is, mag echt niet onderschat worden. Het maakte alles een stuk makkelijker voor ons.”

Grosjean debuteerde in 2009 bij Renault, dat in 2010 werd overgenomen door de huidige Lotus-eigenaar Genii Capital. In 2010 en 2011 reed de Fransman echter geen Formule 1, maar in 2012 maakte hij zijn comeback, bij Lotus. Grosjean heeft 78 races en 280 punten achter zijn naam staan.

Lotus’ testrijder Jolyon Palmer is genoemd als opvolger van Grosjean. Ook Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen, Esteban Ocon en Red Bull-rijder Daniil Kvyat zijn echter in verband gebracht met het team dat na het tekenen van een intentieverklaring zo goed als zeker het fabrieksteam van Renault wordt.