Federico Gastaldi, de adjunct-teambaas van Lotus, heeft bevestigd dat Romain Grosjean het team na afloop van dit seizoen verlaat. Autosport bericht daarbij dat Grosjean al bij Haas F1 heeft getekend.

Grosjean wordt al geruime tijd in verband gebracht met Haas, maar officieel is er nog niks rond. De Zwitserse Fransman zelf wil enkel kwijt dat hij zijn beslissing heeft gemaakt en hier happy mee is. Namens Lotus heeft adjunct-teambaas Federico Gastaldi het vertrek van Grosjean nu echter bevestigd.

“We moeten op zoek naar een nieuwe coureur”, vertelt Gastaldi aan F1i.com. “Romain heeft zeven jaar lang deel uitgemaakt van het Gravity-programma. Ik vind het jammer dat hij weg gaat en weet zeker dat de rest van het team daar ook zo over denkt, want hij was echt een deel van onze familie”, zegt de Argentijn, verwijzend naar Gravity Management, dat eigendom is van Lotus-eigenaar Genii Capital.

Volgens Autosport heeft Grosjean bij Haas getekend en wordt zijn komst naar de Amerikaanse nieuwkomer dinsdag bekendgemaakt. Grosjean wil Haas volgens Autosport gebruiken als opstapje naar Ferrari, dat een belangrijke technische partner is van Haas. Volgens Motorsport.com is het zelfs zo dat Grosjean niet alleen een deal met Haas heeft, maar ook een soort voorcontract met Ferrari.

Wie vervangt Grosjean?
Wie in 2016 de teamgenoot van de al eerder vastgelegde Pastor Maldonado wordt bij Lotus, moet volgens Gastaldi dus nog worden uitgemaakt. De adjunct-teambaas noemt testrijder Jolyon Palmer ‘een perfecte optie’. “Hij won de GP2-titel van 2014 en is een fantastische coureur die ook nog eens slim is en interessant uit een marketing oogpunt. ‘Waarom niet?’, zou je dan ook zeggen.”

Lotus heeft Palmer overigens zelfs al onder contract voor 2016, maar dan als testrijder. Ondanks zijn enthousiasme en alles wat voor Palmer spreekt, benadrukt Gastaldi echter dat Lotus deze beslissing niet inderhaast zal maken. Behalve Palmer zijn ook Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne en Esteban Ocon genoemd als kandidaten voor Lotus, dat mogelijk over wordt genomen door Renault.