Volgens het doorgaans goed ingevoerde Turun Sanomat gaat het team van Lotus volgend seizoen gebruik maken van het Kinetic Energy Recovery System van Red Bull.

De Finse publicatie bericht verder dat Lotus-teambaas Tony Fernandes ook al heeft bevestigd dat zijn renstal KERS-eenheden van het kampioenschapsteam gaat gebruiken.

De keuze van Lotus om het systeem van Red Bull af te nemen is een opmerkelijke, aangezien Red Bull dit seizoen weliswaar uitermate dominant is, maar juist het Kinetic Energy Recovery System het team veel betrouwbaarheidsproblemen oplevert.

Een mogelijke verklaring voor het opteren van het systeem van Red Bull is echter dat Lotus – dat dit seizoen overigens zonder KERS rijdt – op technologisch vlak al samenwerkt met Red Bull.

De Lotus T128 is namelijk uitgerust met een van Red Bull afkomstige transmissie en hydraulica, en ook volgend jaar zal het groen-gele team deze componenten weer van Red Bull afnemen. Wat tenslotte ook waarschijnlijk nog meespeelt, is dat Lotus net als Red Bull motoren van Renault achterin de bolides heeft liggen.