Lotus-eigenaar Gérard Lopez maakt zich niet ongerust om geruchten dat Red Bull interesse heeft in zijn coureur Kimi Räikkönen: “Ik denk dat Kimi bij ons wil blijven.”

Räikkönen is al vaker in verband gebracht met Red Bull, maar de geruchten over een overstap van Räikkönen naar het kampioenschapsteam zijn de afgelopen weken nieuw leven in geroepen doordat zowel Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz als teambaas Christian Horner de Fin bij naam hebben genoemd als een kandidaat voor 2014.

Afgelopen weekend in China liet Räikkönen zelf weten dat alles wat hem betreft open ligt voor komend seizoen en dat zelfs met pensioen gaan een mogelijkheid is: “Dit soort geruchten heb je altijd en dat zegt niet zoveel. Ik heb nog geen contract op zak voor 2014. Ik reken er wel op weer op de grid te staan, maar in de Formule 1 weet je het natuurlijk nooit’, sprak hij tegenover de Finse pers.

In gesprek met Bild gaf Räikkönen verder nog aan dat het ‘natuurlijk wel fijn is als je naam genoemd wordt’, maar dat hij zich voorlopig alleen op zijn werk bij Lotus wil richten. “Maar het lijkt me duidelijk wat ik als coureur wil: een zitje bij een goed team dat me een snelle auto kan geven.”

Dat laatste is iets wat Lotus volgens eigenaar Lopez zeker kan doen, dus hij ziet geen reden om voor een vertrek van Räikkönen te vrezen: “Zolang we hem kunnen geven wat hij wil, zie ik geen reden voor Kimi om te vertekken.”

“Wij bevinden ons als team bovendien in de positie waar we naar streven en Kimi kan met ons vooraan meedoen, wat precies is wat hij wil”, vervolgt Lopez. “Het gaat goed met ons en we hebben een uitstekende relatie met Kimi, dus ik denk wel dat hij bij ons wil blijven.”

“Of hij wel of niet blijft, is hoe dan ook van veel verschillende zaken afhankelijk, maar niet van wat Red Bull in de pers over hem zegt”, meent Lopez, die denkt dat Red Bull ‘het druk genoeg heeft met haar eigen coureurs’ en de uitspraken over Räikkönen ‘misschien ook wel gedaan heeft om voor rust in de tent te zorgen, ook al zie ik niet hoe dat helpt’.