*

Magnussen geniet van zekerheid en sfeer bij Haas

Daan de Geus

Daan de Geus

17 juni 2017 09:42

Magnussen geniet van zekerheid en sfeer bij Haas
Sutton Images

Kevin Magnussen vindt het fijn dat hij zich door zijn doorlopende contract bij Haas gewoon op het racen kan concentreren. Hij zit er ook beter op zijn plek dan bij zijn vorige teams.

“Het is prettig dat het dit jaar niet over onprettige zaken gaat, zoals mogelijk je stoeltje kwijtraken”, vertelt Magnussen Motorsport.com. Een vrij nieuwe ervaring voor de Deen, die in 2014 en 2015 lang in onzekerheid verkeerde over zijn toekomst bij McLaren (eerst als vaste coureur en daarna als testrijder) en vervolgens in 2016 weer als Renault-rijder.

Magnussen voelt zich goed thuis bij Haas.

Dat hij nu bij Haas de zekerheid van een meerjarige deal heeft, geeft dus veel rust. “Het is fijn om me gewoon op het racen te kunnen concentreren en tegelijkertijd iets te hebben om naar vooruit te kijken en op voort te borduren.”

“Ik ga nu gewoon naar de races en geniet ervan terwijl ik m’n werk zo goed mogelijk doe. Ik zit dus lekker in m’n vel”, zegt Magnussen, die erkent dat dit bij zijn vorige teams wel eens anders was. “Toen zat ik bij grote teams – bedrijven eigenlijk – die worstelden in de Formule 1. Als je in zo’n situatie zit, is de druk die als coureur op je schouders rust enorm.” Zeker bij McLaren kon die ‘immens’ zijn, zegt hij.

“Nu heb ik veel minder druk, ondanks dat iedereen ook hier super, super gemotiveerd is.” Met sportieve prestatiedruk heeft Magnussen overigens geen probleem, benadrukt hij: “Maar in de Formule 1 kan druk voor situaties zorgen waarin de schuld bij iemand gelegd moet worden. Het is dan makkelijk de coureur de schuld te geven”, zegt Magnussen, volgens wie dat niet altijd terecht is, wat het zwaar maakt. Hij noemt Haas dan ook ‘een veel fijnere omgeving’.

Lees ook – Magnussen: ‘Jammer van publieke nasleep Renault-exit’