*

Magnussen: ‘Vandoorne komt op juiste tijd bij McLaren’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Magnussen: ‘Vandoorne komt op juiste tijd bij McLaren’
Sutton Images

Stoffel Vandoorne stapt op de juiste tijd als rookie in bij McLaren. Dat denkt Kevin Magnussen, de Deen die in 2014 tijdens zijn debuutjaar voor McLaren reed.

Vandoorne heeft natuurlijk al één race gereden, in 2016, maar zijn echte rookieseizoen begint pas medio maart 2017 in Melbourne. Dat Vandoorne komend jaar zijn debuutseizoen bij McLaren zal afwerken, is een gevalletje goede timing, meent Magnussen.

“Het is een goed moment voor Stoffel om de Formule 1 te betreden, net zoals het een goede tijd is om bij McLaren in te stappen, want er gebeuren daar volgens mij nu veel goede dingen”, zegt Magnussen tegen Motorsport.com. “McLaren is op het moment een goed team om bij te zitten”, denkt Magnussen.

McLaren zit ook in de lift, zo lijkt het. In 2015, het eerste jaar van de nieuwe samenwerking met motorpartner Honda, scoorde het ter illustratie maar 27 punten en werd het negende in het WK. In 2016 finishte McLaren als zesde met 76 punten. Naast de baan is McLaren verder aan het herstructureren.

Magnussen (links) met Vandoorne (rechts) en McLaren-teambaas Eric Boullier in het midden.

Alonso
Wat volgens Magnussen verder voor Vandoorne spreekt, is dat hij een topteamgenoot heeft in tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. “Fernando is één van de beste coureurs in de Formule 1 en Stoffel kan daardoor echt laten zien wat hij in zijn mars heeft.”

“Alle voorwaarden zijn dus voorhanden voor Stoffel om zijn Formule 1-toekomst veilig te stellen”, meent Magnussen, die denkt dat Alonso door zijn ervaring iemand is waar Vandoorne veel van kan leren.

Magnussen kent Vandoorne overigens goed uit de tijd dat ze allebei McLaren-junioren waren, terwijl de Deen de Belg in 2013 versloeg in de strijd om de titel in de Formule Renault 3.5.

Haas
Magnussen zelf debuteerde in 2014 zoals gezegd bij McLaren. In 2015 moest hij een stapje terug doen en was hij testrijder voor dat team, alvorens in 2016 een comeback op de grid te maken met een racezitje bij Renault. Voor 2017 stapt Magnussen over naar Haas.

Dat hij na twee lange winters vol onzekerheid nu al vroeg weet waar hij volgend seizoen aan toe is, doet Magnussen goed, vertelt hij Crash.net. “De afgelopen winters heb ik nooit geweten of mijn loopbaan wel een vervolg zou kennen, maar nu wel. Dat voelt goed en ik verheug me op mijn volgende avontuur.”