Pastor Maldonado wijst Lewis Hamilton aan als schuldige voor de aanrijding die het tweetal twee ronden voor het vallen van de vlag had: “Hij probeerde me van de baan te duwen”, zegt de Williams-coureur.

Hamilton en Maldonado waren in gevecht om de derde plaats toen ze in de voorlaatste ronde met elkaar in botsing kwamen. Maldonado was hierbij de coureur die in de aanval was, aangezien hij sneller onderweg was dan de naar grip zoekende Hamilton, wiens banden zo goed als op waren.

Een inhaalpoging buitenom bij Hamilton leverde echter niet het gewenste resultaat op voor Maldonado, want in plaats van zijn Williams voorbij de McLaren te steken, kwam hij naast de baan terecht en sprong hij vervolgens over een kerbstone heen en botste tegen de McLaren aan, met gevolg dat Hamilton de muur in werd gebeukt en Maldonado zelf zijn voorvleugel verloor.

Gevraagd naar wie er volgens hem de schuld draagt voor de aanrijding, wijst Maldonado in gesprek met de BBC met de beschuldigende vinger naar Hamilton: “Lewis probeerde me van de baan te duwen en liet me daarna geen ruimte om samen door de bocht te gaan”, zegt de Williams-coureur.

“Het was een agressieve actie van hem en ik werd daardoor naast de baan gedwongen, over de kerbstone gelanceerd en kon een ongeluk dus niet vermijden”, stelt de Venezolaan verder.

Maldonado vindt bovendien dat Hamilton eieren voor zijn geld had moeten kiezen, aangezien de banden van de McLaren-coureur op waren en hij zijn plek dus toch niet nog twee ronden had kunnen vasthouden. “Hij was aan het worstelen, terwijl ik snel onderweg was, dus ik weet ook niet waarom hij op die manier probeerde stand te houden”, aldus Maldonado, die toch nog als tiende over de streep kwam.