Pastor Maldonado heeft vandaag met de zevende plaats zijn beste kwalificatieresultaat tot op heden geboekt. De Venezolaan is er gelukkig mee en heeft vertrouwen getankt voor de race.

“Onze auto doet het naar behoren en we hebben het vandaag goed gedaan”, vat Maldonado zijn zaterdag samen.

“De FW33 lijkt goed bij Silverstone te passen en ik ben zelfverzekerd voor morgen. Het is altijd leuk om op Silverstone te racen en het is de thuisrace van het team, dus ik heb er veel zin in”, besluit de coureur die zijn vorige beste kwalificatieresultaat – achtste in Monaco – met één plekje heeft verbeterd.

In de andere Williams-bolide verging het Maldonado’s teamgenoot Rubens Barrichello minder goed. De ervaren Braziliaan kwam niet verder dan Q2 en eindigde de dag op de vijftiende plaats.

“In dit soort omstandigheden kan het gebeuren dat je gezien bent als de baan ineens opdroogt, en dat is helaas wat er hier is gebeurd”, blikt Barrichello terug.

“Ik had daarnaast last van verkeer tijdens mijn snelle ronde en dat heeft mijn resultaat ook wel geschaad. We moeten nu maar afwachten wat het weer morgen doet, want ik twijfel er niet aan dat er met deze auto meer mogelijk is dan wat ik vandaag heb laten zien.”