Pastor Maldonado viel in Singapore opnieuw uit. Alleen was het nu niet zijn fout. De Venezolaan is daarom wel opgelucht na het weekend, dat voor hem goed verliep.

De Venezolaan zette zijn Williams zaterdag op de tweede plaats neer. Na de start was hij zichtbaar voorzichtig en verloor hij een plaats aan Sebastian Vettel. In het vervolg van de stratenrace kwam een neutralisatie voor hem op het verkeerde moment en moest hij uiteindelijk zijn auto aan de kant zetten vanwege een hydraulisch probleem.

“Ik heb een lastige periode achter de rug”, zegt hij tegen Autosport. “Ik was vaak betrokken bij ongelukken en ik weet niet hoe dat kan. Eerder heb ik al bewezen goed en foutloos te kunnen racen. De race in Singapore was geen pretje maar ik ben wel blij met onze snelheid. We startten vooral sterk aan de race.”

Maldonado kan wel weer een opsteker gebruiken. Hij pakte sinds zijn zege in Spanje geen punt meer, terwijl teamgenoot Bruno Senna hem in het kampioenschap al bijna heeft achterhaald door regelmatig een paar punten te pakken.

“Met deze auto krijgen we veel kansen”, aldus Maldonado. “We hebben misschien niet de snelste wagen over een gehele race, maar het kan altijd beter. In Singapore was een podiumplaats binnen handbereik. Ik moet rustig blijven. Er staan nog races op het programma waarin we ons kunnen herstellen