Pastor Maldonado rekent erop dat hij de eerste punten voor Williams dit seizoen kan scoren in Monaco. De Venezolaan denkt dat hij op basis van zijn ervaring op het circuit in de top tien kan rijden.

“Ik hoop competitiever te zijn”, vertelt Maldonado. “Dan is de top tien absoluut mogelijk. Het is een hele aparte race op de kalender. Hier maakt de coureur meer het verschil, dan op welk circuit dan ook. Dus dat de Williams niet tot de beste auto’s behoort, maakt hier niet uit. Daarbij heb ik altijd goede resultaten neergezet op het circuit.”

Maldonado doelt hiermee op de resultaten uit zijn Formule Renault 3.5 en GP2-tijd. In beide klassen wist hij de race te winnen. Ook bij zijn Formule 1-debuut op Monaco in 2011 reed hij een sterke race. Vlak voor het einde botste hij echter met Lewis Hamilton en zat zijn race er alsnog op.

“Ik hoop dat de auto goed rijbaar is in Monaco”, vervolgt Maldonado. “Als ik me goed voel in de auto kan ik op dit circuit echt het verschil maken. Ons racetempo ligt ongeveer gelijk met de Force India. We starten alleen heel ver achter ze. Dan is het moeilijk om ze nog in te halen. Het kwalificeren moet dus beter.”