Williams-coureur Pastor Maldonado is vastbesloten om in de tweede seizoenshelft goed te maken dat hij in de eerste helft van het jaar zoveel punten heeft verspeeld.

Maldonado staat met een score van 29 punten op de elfde plaats in het WK. 25 van die 29 punten haalde hij echter in één race tijd binnen, door op knappe en verrassende wijze te winnen in Barcelona. Sindsdien heeft hij – ondanks dat zich enkele kansen hebben voorgedaan – echter niet meer gescoord, en dus staat hij nu al zes races droog.

In gesprek met Autosport laat Maldonado echter weten dat hij het weliswaar niet fijn vindt dat hij na zijn zege geen punten meer heeft gepakt, maar laat hij ook blijken er alle vertrouwen in te hebben dit in de tweede helft van het jaar goed te maken.

“We hebben sinds Barcelona om uiteenlopende redenen niet meer gescoord, maar er zijn nog negen races te gaan en dat is tijd genoeg om nog sterk terug te komen”, zo verkondigt de Venezolaan. “Ik ga er dan ook alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen en zal de moed niet opgeven.”

“Om in de tweede seizoenshelft meer punten te pakken, moeten we ons echter blijven verbeteren en van onze fouten leren”, weet Maldonado, die daarbij ook naar zichzelf kijkt: “Elke keer dat ik de baan op ga, doe ik dat met de intentie om progressie te maken en nieuwe dingen bij te leren.”

Maldonado, die onlangs al steun kreeg van Williams-kopstuk Toto Wolff, kan overigens ook nog steeds op de volledige steun van teambaas Frank Williams rekenen. “Pastor gaat soms iets over de grens, maar hij is geen gevaarlijke coureur”, stelt deze in gesprek met de Engelse verslaggever en blogger James Allen.