Pastor Maldonado zegt niet te weten wat er precies gebeurde in de uitloopronde na Q2, waarin hij in aanraking kwam met Lewis Hamilton.

“Hij nam erg veel gas terug aan het eind van de sessie”, verklaart Maldonado. “Dus probeerde ik hem voorbij te gaan. Ik voelde contact aan de achterkant van mijn auto en daarna weet ik niet precies wat er gebeurde. Het was een moeilijk moment.”

Voor de Venezolaan is te hopen dat de wedstrijdleiding genoegen neemt met deze verklaring. Als zij oordelen dat hij de McLaren opzettelijk de pas afsneed, kan hij nog wel eens een fikse sanctie tegemoet zien.

Het incident kwam tot stand doordat Maldonado en zijn teamgenoot Rubens Barrichello achter een langzamere auto vast kwamen te zitten. De aanstormende Hamilton kwam daardoor in het gevecht terecht en zette Maldonado aan de kant.

Barrichello en Maldonado, die in Q1 nog de elfde en twaalfde tijd noteerden, bleven uiteindelijk steken op de veertiende en zestiende plaats. “Normaal gesproken hou ik van dit soort sessie”, zegt Barrichello. “Maar omdat ik telkens in verkeer zat, kon ik er nu niet van genieten.”