Williams-coureur Pastor Maldonado durft de verwachting dat zijn team in China beter voor de dag komt dan in Maleisië wel uit te spreken, nadat hij tijdens de vrije trainingen een achtste en twaalfde tijd klokte.

Rookie Maldonado had voor aanvang van de vrije trainingen nog niet eerder op het Shanghai International Circuit gereden, maar geeft aan de omloop inmiddels aardig te kennen: “Ik heb veel kilomters kunnen maken, waardoor ik ook veel gelerd heb”, zegt hij.

Dat de FW33 in China beter lijkt te presteren dan voorheen stemt de Venezolaan eveneens tevreden: “Het is voor ons natuurlijk onduidelijk welke programma’s de rest heeft afgewerkt, maar ik denk dat we er hier beter voorstaan dan in Maleisië.”

Teamgenoot Rubens Barrichello kwam niet verder dan een zeventiende en zestiende tijd, maar richtte zich vandaag dan ook niet op het rijden van snelle rondes: “We hebben nieuwe onderdelen op mijn auto getest”, verklaart de Braziliaan, die onder meer een nieuw uitlaat-systeem moest evalueren.

Of de nieuwe onderdelen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden, kan Barrichello op dit moment nog niet zeggen. “Ze leken aan het einde van de tweede sessie wat minder goed te gaan werken, dus we moeten de data eerst grondig bestuderen voordat we een beslissing maken.”