Ook de Manor-coureurs hadden last van de gele vlag-situatie tijdens Q1. Vooral Alexander Rossi die zijn openingsronde afbrak vanwege geel veroorzaakt door Ericsson en later ook last van de situatie van Verstappen. De Amerikaan wist daardoor geen tijd binnen de 107% te zetten.

Will Stevens start de race morgen van de – voor hem bekende – negentiende plaats. “Ik ben best tevreden met de kwalificatie vandaag”, zegt de Engelsman. “Het was belangrijk om al vroeg een tijd te zetten waardoor ik gelukkig geen last had van de gele vlag voor Ericsson. Mijn tweede ronde was beter, maar door geel in sector 2 moest ik vertragen. Onze long runs zagen er goed uit, dus ik kijk uit naar morgen.”

“Om tijdens beide runs een gele vlag te hebben is wel ongelooflijk pech hebben”, blikt Rossi terug. “Ik heb dit nog nooit eerder gehad dus ik ben erg geschrokken en teleurgesteld over wat er vandaag gebeurd is. Het hele weekend heb ik tijden binnen de 107% gereden, dat dat door omstandigheden nu niet lukt, is geen goed gevoel. Hoe dan ook: het is een genot om op Suzuka te rijden en ik weet dat er meer in de pijplijn zit.”