Om het spektakel en het showgehalte te verhogen zijn er de afgelopen jaren in de Formule 1 de nodige reglementenswijzigingen doorgevoerd. Voormalig wereldkampioen Nigel Mansell heeft er echter geen goed woord voor over. De Brit stelt dat de hoogste autosporttak zichzelf alleen maar belachelijk heeft gemaakt met deze nieuwe regels. ,,En dat is jammer voor de sponsoren, de teameigenaren en de fabrikanten”, aldus Mansell tegenover Autosport-Atlas. ,,Zij, maar vooral ook de fans, verdienen beter. Wat er daarnaast in Amerika gebeurd is, is ronduit verontwaardigend en schandelijk. Eigenlijk had het niet eens mógen gebeuren.”

,,Ik ben van mening dat jij en ik nog binnen een half uur betere reglementen kunnen opzetten”, vervolgt hij. ,,Als het niet kapot is, probeer het dan niet te maken. Wat ze de afgelopen jaren gedaan hebben is het herschrijven van de regels om het eerlijker en interessanter te maken. Maar wat ze ervan gemaakt hebben is een lachertje.”

,,Eén bandenset in de Formule 1? Hoe gevaarlijk is dat? De Formule 1 schiet zichzelf op het moment op pijnlijke wijze in de voet. En dat is helemaal niet nodig. Ik hou ervan. Het is de koningsklasse van de autosprot en dat zou het moeten blijven. Maar dat blijft het op deze manier niet.”De internationale autosportfederatie FIA heeft voor het seizoen 2008 een groot aantal reglementswijzigingen op stapel staan, om de sport te redden. Mansell denkt echter dat het dan al te laat is. ,,Waarom moeten we wachten tot 2008?” vraagt hij zich af. ,,Ze verliezen op deze manier een hele grote schare fans. Ik weet dat er een aantal teambazen soms arrogant genoeg is om te denken dat het niet uitmaakt, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dat het geval is.”

PPB