De SF71H is de beste bolide die Ferrari sinds 2014, het begin van het hybride-tijdperk, heeft gebouwd. Dat stelt Ferrari-president Sergio Marchionne.

Marchionne trad in het najaar van 2014 aan als CEO van Fiat Chrysler Automobiles en Ferrari, net toen het Formule 1-team van de Italiaanse sportautofabrikant aan een slecht, zegeloos, seizoen bezig was. In 2015 ging het beter, met drie overwinningen. Na een terugval in 2016, deed de Scuderia in 2017 vervolgens lang mee om de titel, terwijl het dit seizoen al twee races heeft gewonnen en aan kop gaat bij de constructeurs. Sebastian Vettel staat daarbij tweede bij de coureurs, op vier punten van Mercedes’ Lewis Hamilton.

Marchionne staat de pers te woord.

Marchionne is zodoende positief gestemd door de seizoensstart van Ferrari, en laat dat blijken ook. “Dit is waarschijnlijk de beste Ferrari-bolide die we hebben geconstrueerd sinds ik in 2014 hier ben gekomen”, zegt hij over de SF71H van dit jaar. De auto is de eerste die volledig is ontwikkeld met technisch directeur Mattia Binotto aan het hoofd, nadat hij medio 2016 de taken overnam van James Allison (die inmiddels bij Mercedes zit).

“De SF71H is een competitieve auto en blijkt ook onder veel verschillende omstandigheden competitief”, vervolgt Marchionne lovend. De Ferrari-preses is er verder blij mee dat beide Ferrari-coureurs goed uit de startblokken zijn gekomen in 2018. “Zelfs Kimi Räikkönen rijdt met een geweldig elan”, zegt Marchionne over de coureur over wie hij in het verleden herhaaldelijk kritisch is geweest. Marchionne hoopt nu natuurlijk dat Ferrari zo doorgaat. “Er wordt daarom ook al aan updates gewerkt voor later dit jaar.”

Räikkönen met Marchionne.