Ferrari-president Sergio Marchionne is er vrij zeker van dat de Scuderia in 2016 meedoet om de titel. “Volgend jaar wordt het een compleet ander verhaal”, denkt hij.

“We zitten dit jaar in de rol van achtervolger, maar ik ben er vrij zeker van dat we in 2016 een serieuze kampioenschapskandidaat zullen zijn”, verkondigt Marchionne in gesprek met ESPNF1. “We verschijnen volgend seizoen met een nieuwe auto en een compleet nieuwe motor aan de start, dus ik durf deze voorspelling wel aan”, zegt de ceo van Ferrari-eigenaar Fiat Chrysler Automobiles.

“2016 wordt een compleet ander verhaal”, stelt Marchionne. “We werken namelijk al een tijdje aan de nieuwe motor voor 2016, al hebben we ook 2015 nog niet opgegeven”, haast hij zich te zeggen: “De afgelopen jaren gaven we na een slechte start doorgaans snel op en concentreerden we ons vervolgens op het volgende seizoen, maar dat is nu niet zo. We zijn dit keer gelijktijdig met werk voor het huidige seizoen én volgend jaar bezig.”

Marchionne is verder vol lof over al het Ferrari-personeel en de verschillende afdelingshoofden. “Iedereen heeft de afgelopen twaalf maanden alle zeilen bijgezet, waardoor we de boel voor en in 2015 vlot heb kunnen trekken, en dat was wel nodig ook”, vervolgt hij in algemene zin.

Volgens Marchionne werd er tot twaalf maanden geleden namelijk op een manier aan de 2015-auto gewerkt die ‘de nodige technische tekortkomingen met zich meebracht’, maar heeft Ferrari die tekortkomingen inmiddels grotendeels weten te verhelpen en achter zich gelaten.

“We merken nog wel enigszins dat we door de eerdere problemen beperkt worden in hoe we onze krachtbron qua vermogen kunnen doorontwikkelen – want we hadden niet genoeg tijd alles volledig op te lossen – maar dit zou ons in 2016 niet meer moeten hinderen”, meent hij.