Ferrari-president Sergio Marchionne wil dat zijn Formule 1-team weer onverslaanbaar wordt. De preses hoopt dat Ferrari het dominante Mercedes-tijdperk kan beëindigen en weer net als in de dagen van Michael Schumacher het te kloppen team wordt.

Op de internationale autotentoonstelling in Genève zegt Ferrari-president Marchionne tegen de Italiaanse krant La Repubblica dat het mooi geweest is en dat het tijd is voor verandering. “We hebben al negen jaar geen kampioenschap gewonnen. Aan die reeks moet een einde komen. Er is nog ruimte om de problemen op te lossen. We moeten ons terugknokken en weer onverslaanbaar worden zoals in de tijd van Schumacher.”

De Ferrari-topman is positief over de auto waar Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen dit seizoen in rijden. “De nieuwe auto is betrouwbaar en heeft bovendien de meeste ronden van iedereen gereden. Het is een enorme stap voorwaarts. Ik heb de resultaten van de testdagen in Barcelona gezien en het gaat goed.”

Doel
Marchionne heeft een duidelijk doel voor ogen, namelijk winnen. “Winnen is absoluut het doel, maar wanneer dat gebeurt kan ik niet zeggen. We werken er hard aan. Ik ben blij met hoe de auto op de baan presteert, dat is belangrijk. De wagen is beter dan vorig jaar, niet alleen omdat de regels veranderd zijn. Het ontwerp is beter en de wegligging ook. Het is een goede auto.”

Ferrari Barrichello Schumacher Scuderia F1

“Terug naar de tijden van Schumacher.” Rubens Barrichello en Michael Schumacher vieren het behalen van het constructeurskampioenschap na de 1-2 van Ferrari in Hongarije in 2004.