Als het aan FORMULE 1 columnist Mark Webber ligt houdt Williams aan het eind van 2005 de samenwerking met BMW voor gezien. De Australiër ziet meer in een samenwerking met Honda, Toyota of Cosworth.


Webber zegt op de website van het Engelse magazine Autosport er geen vertrouwen in te hebben dat BMW volgend jaar de beste moten zal leveren aan Williams, nu BMW (na de overname van Sauber) met een eigen renstal aan de start verschijnt.

,,Een frisse start’’, zegt Webber. ,,Dat is wat ik denk. BMW zal een goede reden hebben gehad voor de overname van Sauber, en ik heb veel respect voor ze. Vergeleken met hen zit ik er pas vijf minuten bij, toen ik bij Williams kwam was dit natuurlijk al enige tijd gaande. Voor het team is het beter als we een nieuwe start maken.’’

Volgens berichten in Engelse media heeft Williams al gesprekken gevoerd met Honda, Toyota en Cosworth. Honda zou geen interesse hebben, terwijl Toyota er veel voor zou voelen in 2006 verder te gaan met Jordan/Midland. Dan zou alleen Cosworth resten, dat nu nog motoren levert aan Red Bull Racing.