*

Marko: ‘Albon of Gasly in 2020 naast Verstappen, Kvyat blijft bij Toro Rosso’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

21 september 2019 13:44

Marko: ‘Albon of Gasly in 2020 naast Verstappen, Kvyat blijft bij Toro Rosso’

De strijd om het tweede Red Bull-stoeltje voor 2020 gaat tussen Alexander Albon en Pierre Gasly. Topman Helmut Marko zegt dat er niet buiten de eigen gelederen zal worden gezocht naar de ideale kandidaat.

Marko zei eerder vandaag al dik tevreden te zijn over de vorderingen van Albon. “Ik denk dat Max een teamgenoot nodig heeft die er dicht op zit, ik denk dat we hem met Albon hebben gevonden. Hij doet het heel goed en maakt ook progressie.” Die uitspraak stelde Marko na de derde vrije training iets bij. “We zullen na Mexico evalueren”, om daar verrassenderwijs aan toe te voegen: “Kvyat is al zeker voor volgend jaar bij Toro Rosso, dat zijn we intern overeengekomen. Dan gaat het nog tussen Albon en Gasly”, aldus Marko tegen Sky Sports.

Lees ook: Albon leert veel van Verstappen: ‘Ik luister naar al zijn opmerkingen’

De Rus werd afgelopen zomer al gepasseerd ten faveure van Albon toen Gasly teruggezet werd naar Toro Rosso en weet dus nu dat hij wat Red Bull betreft nergens meer op hoeft te rekenen. Marko is duidelijk onder de indruk van Albon: “Je moet niet vergeten dat hij hier in Singapore nog nooit gereden heeft maar hij is veruit de snelste rookie. Voor Red Bull is het in ieder geval belangrijk dat we een sterke teammaat naast Verstappen hebben, ook met het oog op het kampioenschap.”

Albon kreeg tijdens de zomerstop te horen dat hij promoveerde van Toro Rosso naar Red Bull, waar hij Pierre Gasly verving. Bij zijn Red Bull-debuut in Spa-Francorchamps imponeerde de Britse Thai door een aantal inhaalacties, waaronder die op Sergio Pérez over het gras op de Kemmel Straight, nadat hij vanaf de zeventiende plaats moest starten vanwege een gridstraf voor een motorwissel. Hij pakte uiteindelijk de vijfde plaats in de Belgische Grand Prix, en in Italië kwam hij als zesde over de finish.

Foto: Motorsport Images