Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt zich geen zorgen om een eventueel vertrek van Mark Webber aan het eind van het jaar: “Er zijn genoeg coureurs die voor Red Bull willen rijden.”

De situatie van Webber bij Red Bull is bekend: hij bezit een aflopend contract waar komende zomer over gesproken wordt, maar de verhouding tussen het team en de coureur staat onder druk nadat er in Maleisië – niet voor het eerst – problemen waren met betrekking tot het uitvaardigen en handhaven van teamorders en het vermeende voortrekken van Webbers teamgenoot Sebastian Vettel.

In gesprek met het Oostenrijkse persbureau ATA bevestigt Marko dat Red Bull pas ‘rond de zomer’ na gaat denken over wie er volgend jaar naast Vettel voor Red Bull rijdt: “We hebben geen haast”, benadrukt hij.

“Er zijn genoeg coureurs die voor Red Bull willen rijden en we hebben ook nog twee goede junioren bij Toro Rosso gestald. Ik maak me er dan ook geen zorgen om en ben er zeker van dat we volgend jaar gewoon weer twee topcoureurs onder contract hebben.”

Wat de Toro Rosso-junioren betreft, laat Marko optekenen dat hij vindt dat Daniel Ricciardo (momenteel) een betere indruk maakt dan zijn stalgenoot Jean-Éric Vergne. “We zijn tevreden over beide coureurs, maar Ricciardo is op dit moment de betere. Vergne gaat in de kwalificatie namelijk niet goed genoeg met de banden om en haalt dan niet het maximale uit de auto.”

Om nog even terug te komen op Webber, volgens Marko is de relatie tussen de Australiër en Vettel goed genoeg. “Ze zijn nooit de beste vrienden geweest, maar werken ondanks dat prima samen en hebben een professionele relatie. Dat is genoeg”, aldus Marko over de twee coureurs die voorlopig geen teamorders meer hoeven te verwachten: “Zolang ze allebei kans maken op de titel, mogen ze vrijuit racen.”