*

Marko heeft vertrouwen in Honda-motor

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Marko heeft vertrouwen in Honda-motor
Sutton Images

Helmut Marko is optimistisch gestemd over de Honda-V6 die volgend jaar achterin de bolides van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso ligt.

“We hebben contact met Honda gehad en ook zelf onderzoek gedaan. Door wat Honda ons heeft meegedeeld en wat we zelf hebben achterhaald, zien we de toekomst optimistisch tegemoet”, zegt Marko tegen het Oostenrijkse ORF, sprekend over de Honda-motor.

Ook hoopgevend, zo stipt Marko aan, was het optreden van Honda-klant McLaren in Singapore, waar het team met twee auto’s bij de eerste tien zat. “We zien dat de motor beter wordt. Daarnaast weten wij natuurlijk wat op de achtergrond speelt. Honda heeft het benodigde financiële potentieel en de vereiste infrastructuur”, haalt hij aan.

“Daarnaast hebben ze één van de modernste fabrieken, met bijbehorende testbanken. Ze hebben zich bovendien volledig aan de Formule 1 gecommitteerd en willen koste wat het kost winnen”, somt Marko de pluspunten op.

Marko met Red Bull-teambaas Christian Horner.

Een verbeterpunt is er volgens Marko nog wel en dat is dat de Japanse (autosport)cultuur ietwat anders is dan de Europese. Dat was volgens McLaren, dat haar Honda’s na dit jaar inruilt voor Renaults, terwijl Toro Rosso dus het tegenovergesteld doet, vooral een breekpunt.

Honda heeft de afgelopen maanden echter al meer hulp van buitenaf gezocht, onder meer door motorspecialist Ilmor in te schakelen. Red Bull heeft een goede band met Ilmor, dat het eerder zelf inhuurde om aan haar Renault-motoren te werken.

Of Red Bull zelf na 2018 nog met Renaults rijdt, is nog maar zeer de vraag. Volgens recente geruchten zou de Franse fabrikant na volgend jaar een punt achter de samenwerking willen zetten. Dat zou dan mogelijk betekenen dat Red Bull vanaf 2019 ook op Honda moet overstappen, al wil het team niet op dit soort geruchten reageren.