Als het aan Helmut Marko lag had Lewis Hamilton nog lang slecht in zijn vel gezeten. De Oostenrijkse talentenscout van Red Bull Racing denkt dat de combinatie Hamilton/McLaren de gevaarlijkste voor zijn werkgever is.

2011 is zacht gezegd niet het jaar van de wereldkampioen van 2008. Zijn relatie liep op de klippen en op het circuit gold dat hetzelfde voor meerdere races. Meer dan eens kwam het voor dat Hamilton zelf een ongeluk veroorzaakte en zijn kansen om zeep hielp.

De ommekeer kwam vorig weekend, toen hij de Grand Prix van Abu Dhabi op zijn naam schreef. Marko is bang dat Hamilton nu weer de slag te pakken krijgt en beseft dat Red Bull dan een moeilijke heeft aan de Britse coureur.

“Als het aan ons lag presteerde Hamilton nog een poos langer slecht”, vertelt de Oostenrijker in het Duitse Auto, Motor und Sport. “Hij is een gevaarlijke tegenstander als hij op de toppen van zijn kunnen is.”

Het is niet alleen Hamilton waar Marko voor vreest. Ook diens werkgever, McLaren, is volgens hem een gevaarlijke factor. “Het team is als een terriër die elke race wat harder bijt. Ze overleven elke crisis. Dat kenmerkt een topteam”, aldus Marko over de ontwikkelingskracht van McLaren tijdens het raceseizoen.