Helmut Marko, adviseur van Red Bull en hoofd van het talentenprogramma van de energiedrankfabrikant, is onder de indruk van de recente prestaties van Toro Rosso’s Jean-Éric Vergne.

Vergne kwam dit seizoen wat stroef uit de startblokken, met slechts één punt in de eerste vijf races, maar heeft de afgelopen twee weken de geest te pakken. In Monaco kwalificeerde zich hij als tiende en finishte hij als achtste, waarna hij afgelopen weekend in Canada zijn beste resultaten in de Formule 1 behaalde met een zevende startplaats en een zesde plek aan de finish.

De goede vorm van Vergne is ook Marko niet ontgaan, zo blijkt als hij met Speed Week spreekt: “Jean-Éric heeft zich de laatste paar races verbeterd en dat stemt ons uiteraard tevreden.”

“Hij kwam in Monaco al goed voor de dag, maar in Montréal was hij nog sterker. Hij presteerde zelfs beter dan we hadden verwacht en ik hoop dat hij op deze manier door kan gaan”, zo looft en motiveert Marko zijn beschermeling.

Tegenover de Franse radiozender RMC heeft Marko verder nog aangegeven dat hij vindt dat Vergne aan een goed tweede seizoen in de Formule 1 bezig is. “Voor een tweede jaar in de sport is hetgeen hij laat zien indrukwekkend.”

Gevraagd naar of Marko dan ook vindt dat Vergne laat zien dat hij de stap naar het grote Red Bull aankan, antwoordt de Oostenrijker als volgt: “We zoeken bij Red Bull coureurs die races kunnen winnen, maar Vergne is op het moment op de goede weg.”